En precies dat 'meer' bindt christenen over de hele wereld - ook bij het spoor. RailHope Nederland - Spoorchristenen (voorheen het Nederlands netwerk van christenen in de spoorwegbranche (NNCS)), kortweg het netwerk spoorchristenen, is een bont gezelschap van christenprofessionals uit verschillende 'spoorbedrijven' die op een andere manier hart hebben voor het spoor.  

RailHope NL

Ons werk brengt talloze relaties met collega's, opdrachtgevers en klanten met zich mee. Soms zijn dat eenmalige contacten, bijvoorbeeld met een klant; een andere keer werken we jarenlang samen met een collega. Voor een christen is ieder contact, ieder mens belangrijk. Daarin klinkt iets door van de liefde die God voor de mensen heeft. Wij helpen graag anderen op het spoor van God te komen, open en uitnodigend, en wat ons betreft vrijblijvend. Want de keuze om te geloven maakt ieder mens uiteindelijk helemaal zelf.

Lunteren 2019 NL 

IRM Amsterdam sept.19

  • Er is publiciteit geweest over deze IRM-conferentie in het Nederlands Dagblad op 7 mei 2019  (hier als pdf), in het Reformatorisch Dagblad op 9 mei (hier als pdf) en een interview op GrootNieuwsRadio op 9 mei '19. En tijdens de conferentie een mooie foto in het Friesch Dagblad. Friesch Dagblad 6 8 19
  • Op di. 28, wo. 29 en do. 30 maart 2017 vond je ons op de "Rail-Tech® Europe 2017", in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij stonden daar op plaats Booth 4.001 tussen 4.101 en 4.102, links bovenin bijgaande plattegrond. Op de website vind je ons bij de C van CVDE. Het ging om een gecombineerde CVDEIRM/ Spoorchristenen stand. Het leverde veel nieuwe contacten op en verrassende ontmoetingen. 
  • Welke spoormensen willen er een mooie spoorkalender 2019 van de International Railway Mission (IRM) met 12 grote treinenfoto's (formaat 15x26 cm) op hun werkplek hangen? Je kunt de kalender van 2017 zien of downloaden via de link http://www.railway-mission.net/0_download/calendar/2017-CVDE+IRM-Kalender-NLPL.pdf. Er is vanaf 2012 een IRM versie (dit jaar met Engelse/ Duitse/ NEDERLANDSE (bijbel)teksten), een Duitse CVDE versie (met soms iets andere foto's en alleen Duitse teksten) of een iets kleinere Engelse uitgave van de The Railway Mission (TRM) met typisch Engelse treinen. Wij hebben voor 2019 200 exemplaren van de NL-versie gekocht, maar wacht niet te lang, OP=OP. Voor spoormensen is die zonder kosten verkrijgbaar. Voor anderen: alleen als er kalenders over zijn (dus eerst informeren). Maak in dat geval €9 over op ons gironummer NL30 INGB 000 6075366 t.n.v. Geloven op Maandag Spoorchristenen te Houten o.v.v. kalender 2019 en het VOLLEDIGE adres en je mailadres, en je krijgt de kalender thuisgezonden. Je kunt 'm ook voor €5 in Utrecht ophalen.
  • Op de pagina ALPHA OP DE WERKPLEK informatie over deze informatieve en gezellige introductie'cursus' christelijk geloof die we opnieuw in Utrecht willen starten. Je kunt je daarvoor alvast aanmelden!
  • Op dinsdagmiddag 24 november 2015 was er een landelijke netwerkbijeenkomst in het Hoofdkantoor van NS (voorheen hgb IV) in Utrecht. Met ruimschoots de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen hoe werken bij het spoor en christen-zijn met elkaar te combineren zijn. Gastheer was Engelhardt Robbe, lid Raad van Bestuur van NS. Hij sprak over o.a. integer handelen. Speciale gast was Ueli Berger. Hij is enerzijds machinist bij de SBB in Basel, maar ook aangesteld als railpastor voor hen die behoefte hebben aan persoonlijke ondersteuning, of dit nu werkmatig of privé is. Tevens is hij voorzitter van het overkoepelend verband van spoorchristenen International Railway Mission (IRM). Hij heeft een inspirerend verhaal gehouden, o.a. over de conferentie- en vakantieweek van de IRM, van donderdag 28 juli t/m donderdag 4 augustus 2016, ditmaal in Goslar, Duitsland. Met spoorcollega’s uit 12 landen waaronder Duitsland, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Scandinavië ontmoetten we elkaar rondom een nog nader vast te stellen thema. Een gezellige maaltijd vormt de afronding van de ontmoeting.
  • Kort TV-item van 1 minuut rond een van de Utrechtse ProRail bidstondgroepen, met aan het eind ook iets over de Themazondag Christen-zijn op je werk. Dit werd uitgezonden in de rubriek ‘In het nieuws’ het EO programma Door de Wereld TV, (min. 3:40-4:50) op za. 12 nov.'11, aan het begin van het programma tussen 18.50-19.20 uur (Ned.2).
  • Op di. 29, wo. 30 en do. 31 maart 2011 werd de 8e "Rail-Tech® Europe 2011" gehouden, ditmaal in de rijtuigenloods vlakbij station Amersfoort. Ook wij waren daar present, en wel op plaats 3-D304 in hal 3, samen met de IRM. Het leverde veel nieuwe contacten op en verrassende ontmoetingen. 
  • Uit de oude doos, maar nog steeds aktueel: Praten met God op het werk bij NS op 18 febr. 2000 in Man bijt hond (4:10 - 8:25)

Je vindt op deze site verder informatie over ons en over allerlei spoor- en christengerelateerde onderwerpen. Wil je meer weten, neem dan contact op met een van de contactpersonen die je kunt vinden onder het kopje Contact. Van mail ons via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of schrijf naar: Ned. Netwerk Christenen in de Spoorbranche, p / a Graanhoeve 48, 3992 NK HOUTEN. Wat ons betreft dus: graag tot horens / ziens!