In 2005 hebben we als 'Nederlands Netwerk voor Christenen in de spoorbranche' een folder met de titel 'Met onbekende bestemming?' uitgegeven, die je HIER kunt downloaden (4 MB als pdf). Je kunt ‘m natuurlijk ook opvragen bij een van de contactpersonen, of bij ons bestellen. De tekst staat hieronder. Hier ook in Deutscher Sprache en in English

De trein naar Groningen staat op het punt om te vertrekken. Een vrouw komt het perron op rennen en vraagt hijgend aan de conducteur: "Gaat deze trein naar Groningen?" Schouderophalend antwoordt hij: "Ach mevrouw, wat maakt het uit? Naar Groningen of Maastricht, als u maar een comfortabele reis hebt en een beetje plezier. Dan ziet u aan het eind van de reis vanzelf wel waar u bent uitgekomen."

 

Een weinig klantvriendelijke, onverschillige en misschien zelfs wel botte conducteur is dat. In werkelijkheid gaat dit gelukkig anders. Want natuurlijk wil je als reiziger weten waar je naartoe gaat…

 

Opvallend eigenlijk, dat we tegenover de bestemming van de reis van ons eigen leven vaak net zo onverschillig staan als die conducteur, in de trant van 'ik zie het later wel'. Wat is het reisdoel van ons leven, waarom leven we eigenlijk, waar gaat het wèrkelijk om? Om een beetje plezier en gezelligheid, het bekende huisje, boompje, beestje, lekker doen waar je zin in hebt, en misschien zo af en toe een beetje avontuur? Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar als we ziek worden, pijn hebben of iemand verliezen? Wat doen we dan, is het leven dan over?

Wie hier wat dieper over nadenkt, komt misschien op relaties, op vrienden en familie, mensen op het werk. Niemand vindt het immers prettig om alleen te zijn. Maar ook in relaties kunnen mensen je behoorlijk teleurstellen.

 

Toch is die gedachte niet vreemd. En er blijkt in ieder geval één relatie te zijn die puur is en echt, en die ook altijd zal blijven: de relatie met je Maker, met God. Hij stond aan het begin van alles en kent ook jou persoonlijk, inclusief je ups en downs. Hij is er niet zomaar, maar heeft een reisplan en doel met jouw leven met een fantastische bestemming. Wil je mee op reis? Er ligt al een boeking voor je klaar, je moet die alleen nog bevestigen.

 

Veel mensen denken dat ze van alles moeten opgeven als ze deze reis boeken. En dat het een reis is waar geen plezier aan te beleven valt. Het tegendeel is waar! In de reisgids lezen we bovendien dat Jezus zegt: 'Kom bij mij als je moe bent en onder lasten gebukt gaat, ik geef je rust.'

 

Het gaat uiteindelijk niet om je carrière, om geld, macht of om prestaties. Het draait om God en dat wij onze bestemming bij Hem kunnen vinden. Hij houdt van mensen zoals ze zijn en weet wat we met Hem kunnen worden. Alle dingen waarin wij tekortschieten, heeft Jezus op zich genomen toen hij ook voor mensen zoals wij aan het kruis is gestorven. Door dit te erkennen en Jezus machinist te laten zijn van je leven, krijgt je levensreis een doel en kom je veilig aan op je bestemming bij God.

 

Misschien heb je er nog nooit over nagedacht wat je werkelijke bestemming zou kunnen zijn. Misschien ben je momenteel wel reuze tevreden. Maar daarmee loop je de kans een véél mooiere levensbestemming te missen. Ga dus met Jezus op reis: een betere reisbegeleider kun je je niet wensen!

 

Wil je reageren, heb je vragen over je bestemming in het leven of over het geloof? Kijk dan ook op de pagina's {ln:ALPHA OP DE WERKPLEK} en {ln:GELOVEN}.

Aarzel niet om contact op te nemen met een van de contactpersonen die je kunt vinden onder het kopje {ln:CONTACT}. Mailen kan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., schrijven naar:

Ned. Netwerk van Christenen in de Spoorbranche

p/a Graanhoeve 48

3992 NK Houten