Loop je met levensvragen rond of heb je altijd al meer willen weten over het christelijk geloof? Dan is een "Alpha op de werkplek" wat voor jou: in de middagpauze van 12-13 uur in Utrecht in de Inktpot (v.m. Hgb III) is de derde "Alpha op de werkplek" cyclus gestart. Je kunt je alvast aanmelden voor de volgende cyclus, we houden je dan op de hoogte. 

De Alpha-cursus is in Nederland al door meer dan 210.000 mensen gevolgd en wereldwijd door meer dan 23 miljoen mensen in 169 landen. Net als de gewone Alpha-cursus zijn er geen kosten aan verbonden. In de in totaal ca. 14 bijeenkomsten komen vaste onderwerpen aan bod, zie Wat is Alpha?. Een ALPHA op de werkplek is GEEN bijbelstudie, NIET dogmatisch maar heeft WEL alle ruimte voor de (kritische) inbreng van de deelnemers en is vooral dus ook OPEN, INFORMATIEF en GEZELLIG. Deelnemers ervaren het als een interessante en laagdrempelige ‘cursus’. Een ideale manier om - in dit geval van collega’s - te horen of er argumenten zijn die het aannemelijk maken dat er een God is, hoe je met God in relatie kunt komen en wat de waarde daarvan is voor het leven anno nu. Heel geschikt dus om een van de eerste bijeenkomsten vrijblijvend mee te maken, zou het toch tegenvallen dan haak je gewoon weer af. Daarna is het door de opbouw minder gewenst om wisselend wel of niet te komen, dus houd daarmee s.v.p. rekening in je agenda. Met vakanties wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Geïnteresseerden uit de spoorbranche kunnen zich nu aanmelden, alleen of samen met een aantal collega’s: er zijn nog plaatsen beschikbaar. Dat kan via de Utrechtse centrale contactpersoon, Maarten Pijnacker Hordijk of e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Wij nemen dan contact met je op en zullen je op de hoogte houden en in onderling overleg de meest geschikte dag vaststellen.

Je kunt natuurlijk ook in je directe omgeving een Alpha-cursus volgen, grote kans dat die ook bij jou in de buurt gehouden wordt. De Alpha-cursus wordt immers op 700 plaatsen in Nederland aangeboden, in kerken, scholen, universiteiten, in gevangenissen en thuis.

Wie meer wil weten kan ook altijd een spoorchristen collega benaderen. Of ons een mailtje sturen, op internet naar de site www.ikzoekgod.nl, of deelnemen aan de interactieve internetcursus www.waaromjezus.nl. Zie ook de pagina's {ln:GELOVEN} en {ln:FOLDER}.